Dia Internacional de la Joventut

El Dia Internacional de la Joventut, declarat per l’ONU en 1999, pretén conscienciar sobre els problemes que afecten aquest col·lectiu de població i desenvolupar el potencial dels joves en la societat. En el context de la necessitat d’una transició cap a un món més sostenible cal reclamar que siguen els joves els qui protagonitzen i lideren aquest camí.

Per això, la celebració del Dia Internacional de la Joventut ens brinda l’oportunitat de reconéixer els assoliments dels joves, i també de reflexionar sobre el seu paper primordial en la construcció del futur.

D’aqueix canvi depén el compromís de la societat, que ha de prendre decisions respectuoses amb el clima i que contribuïsquen a un ús eficient dels recursos. És imprescindible que els joves tinguen coneixements, actituds i valors que sumen per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La joventut és una etapa vital en el desenvolupament de la persona. És un període de transició, de canvis i de descobriment, però també és una etapa marcada per importants desafiaments. És essencial que reconeguem i comprenguem els seus problemes per a poder oferir als nostres joves el suport que necessiten i ajudar-los, perquè puguen desplegar les seues aptituds i perseguir els seus somnis.

Per a donar resposta als reptes de present i futur dels nostres joves, el Consell posarà en marxa un nou Pla Estratègic de la Joventut amb mesures en matèria d’ocupació, formació, emprenedoria o habitatge, entre altres.

Hem de posar el focus en el desenvolupament de polítiques que, des de la transversalitat i coordinació de tots els departaments del Consell, juntament amb associacions i els diferents agents socials i econòmics, brinden als i les joves de la Comunitat Valenciana les oportunitats necessàries per al seu ple desenvolupament.

En aquest sentit, impulsarem el Reglament de la Llei de Joventut i l’actualització de la Llei de Voluntariat, també dues qüestions prioritàries, perquè és essencial comptar amb una legislació actualitzada i adaptada a les noves realitats, per a dotar als i les joves les eines i oportunitats que necessiten per a créixer, desenvolupar-se i participar de manera activa en la societat.

En definitiva, per al Consell és fonamental donar a la joventut la importància que té, promocionant la seua implicació en la societat i proporcionant-los els instruments necessaris per a la construcció del seu futur, un futur ple de reptes i oportunitats.

Susana Camarero Benítez

Vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge.

Deja un comentario