La parada més jove de les Trobades d’Escoles en Valencià

Benvinguts i benvingudes al nostre blog de l’IVAJ! Avui parlarem d’una experiència que ha captivat els nostres cors: les Trobades d’Escoles en Valencià 2023. Aquest esdeveniment, que és un fervorós clam de respecte i reconeixement per la nostra llengua i cultura, ha acollit aquest any una sèrie d’activitats noves destinades específicament a la joventut. I, segons la nostra opinió, el resultat ha sigut extraordinari!

Primer de tot, parlem del Carnet Jove. Aquest any, les Trobades han aprofitat per a difondre aquesta gran oportunitat entre les persones joves visitants, informant i ajudant a traure’s el nou Carnet Jove digital, que enguany ja és gratuït. Ja sabeu que aquest carnet obre un món de possibilitats: descomptes en transports, activitats culturals, esportives, allotjaments, i un gran nombre de comerços. Amb això, s’impulsa no només la vostra autonomia com a persones joves, sinó també la vostra participació en la vida cultural, social i econòmica de la Comunitat Valenciana.

A més, s’ha presentat el programa M’importa de l’IVAJ, centrat en l’educació en valors. Les Trobades d’Escoles en Valencià són l’escenari perfecte per a això. Han servit com a plataforma per a promoure la solidaritat, el respecte a la diversitat, la igualtat, i molt més. A través d’aquests programes, hem volgut fomentar la conscienciació social i el compromís cívic de gent la jove, sent aquests dos pilars fonamentals per a la formació de ciutadans i ciutadanes responsables.

També hem pogut gaudir amb la incorporació d’activitats de jocs tradicionals valencians com una manera fantàstica d’enriquir l’espai de l’IVAJ en aquestes trobades, fomentant la cultura i la tradició valenciana entre els joves. Els jocs d’habilitat física i punteria com les birles, la trompitja, el piló, i d’altres d’agilitat mental com els bastonets o el menja peons, no només han sigut divertits, sinó que també ens connecten amb les nostres arrels i ens fan apreciar el patrimoni cultural que ens envolta.

I finalment, els jocs de taula! En un espai especialment dissenyat per compartir i socialitzar on s’han organitzat diverses partides de jocs de taula. Aquesta activitat no només ens ha ofert diversió, sinó que també promovia l’aprenentatge cooperatiu i la descoberta de nous jocs de taula. I quina millor manera de practicar la nostra llengua que a través del joc i la diversió?

L’experiència d’aquest any a les Trobades ha sigut sense dubte un èxit rotund, ja que s’han apropat directament a participar al nostre estand unes 4000 persones, especialment en les adreçades específicament a l’alumnat de Secundària. A la resta, la inclusió d’activitats destinades a la joventut ha aconseguit atraure i involucrar a les persones joves en la celebració de la nostra llengua i cultura.

No obstant això, no només parlem del present. Els beneficis d’aquesta experiència són, sobretot, una inversió a llarg termini. És fonamental que la joventut valenciana, com a futurs custodis de la nostra llengua i cultura, es comprometa amb aquesta tasca. Les Trobades d’Escoles en Valencià representen una oportunitat excepcional per a això.

Animem a tota la població adolescent a unir-se a les futures edicions d’aquest gran esdeveniment, ja que també és una oportunitat per a conéixer altres joves, per a aprendre jugant i, sobretot, per a passar una jornada divertida i enriquidora. La diversitat d’activitats ofertes, des de les més lúdiques fins a les més formatives, assegura que hi haja quelcom per a tots els gustos i interessos.

Perquè som joves, som valencians i valencianes, i perquè creiem fermament que la millor manera de cuidar i estimar el nostre patrimoni és coneixent-lo, compartint-lo i vivint-lo.

No ho oblidem: el futur de la nostra llengua i la nostra cultura està en les nostres mans. I a les Trobades d’Escoles en Valencià, trobarem les eines i l’entusiasme necessaris per a construir aquest futur. Animeu-vos a participar, perquè sense vosaltres, aquest futur no serà possible!

Felip Kervarec Zaragozà

Director Escola d’animació juvenil mÓn màgic

Deja un comentario