Un any ple de notícies històriques de present i futur

Hem arribat junts i juntes fins al final d’enguany. 2018 ha portat moltes iniciatives i moments històrics per al futur. Hem encetat el camí de l’empoderament de la joventut des d’una perspectiva seriosa i amb una nova llei baix el braç, per tal de donar als i les joves les eines perquè puguen construir la vida que volen. No la que altres, poders polítics, Administracions o adults vulguen que facen, sinó la que ells i elles desitgen dissenyar. És l’Estratègia Valenciana de Joventut. Ens ho explicava al blog de l#IVAJ un dels coneixedors de primera mà de la redacció: «Les organitzacions juvenils s’estan fent sentir i reclamen atenció i recursos, que els professionals de joventut es carreguen de raons per reivindicar la seua posició estratègica per a desplegar noves polítiques i que van florint arreu del territori projectes concrets que assoleixen un èxit remarcable. L’IVAJ ha assumit el repte de construir un projecte global i integral de política de joventut que done resposta a tots aquests interrogants i que reculla els múltiples esforços que estan fent els diversos agents que hi intervenen».

Amb la clau de ‘Participa. Decideix. #Viu’, este blog i la web de l’IVAJ vos ha mostrat moltes altres qüestions indispensables d’este moment històric que ens ha oferit l’any que hui acaba. Per exemple, el pla de municipalització i l’aposta per la coordinació amb entitats que participen en les polítiques municipals d’intervenció amb joves i en el desenvolupament de la municipalització de les polítiques de joventut, ha reunit representants de 28 mancomunitats en reunions de seguiment i informatives. Com no, l’anunci de la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que, a partir del pròxim any, es consolidarà la Xarxa Jove, que té com a finalitat la coordinació de les polítiques d’intervenció amb joves, amb la contractació de 96 nous professionals de joventut. I l’IVAJ va avançar algunes d’estes claus en un indispensable i InFòrum diferent!

Hem consolidat el Jove Oportunitat – #JOOP -, un programa dissenyat i organitzat per l’IVAJ l’objecte del qual és la realització d’accions de motivació i orientació per a joves entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis. S’insereix en l’Estratègia Europea 2020 que ha fixat com a meta la reducció d’esta situació, malauradament amb gran incidència en la Comunitat Valenciana.

La creativitat ha sigut una motivació per a nosaltres i hem donat suport impulsant el talent jove amb Escena Erasmus, el Premi Web Sèrie i el Teatre Jove. I hem lluitat contra la violència, la desmemòria i la inconsciència, amb els projectes baix el paraigües de #Mimporta, la trobada i els premis #NoemToqueselWhatsapp, l’exposició itinerant i el canvi d’imatge que s’acaba d’estrenar. I l’exposició també itinerant d d’Exili Il·lustrat i el Vídeo Game d’Alacant!

La solidaritat i el voluntariat continuen sent apostes claus en l’esperit #Viu de l’IVAJ i les estades als albergs. I l’alumnat actiu, ha consolidat la figura del i la corresponsal, mitjançant activitats i trobades per a l’intercanvi d’experiències i aprenentatge comú de present i futur.

Tantes coses hem fet i han passat que, fins i tot, hem canviat d’imatge corporativa!

Feliç 2019, ple d’oportunitats per a tots i totes!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s