Festival de sèries de València

Ens agraden les sèries

Les sèries formen part de les nostres vides més que mai. Ho dividim tot per temporades, parlem utilitzant cliffhangers i evitem espoilers coste el que coste. S’han convertit en una part central de les converses i del consum cultural de la societat en general. I els més joves no han escapat a aquesta tendència. Malgrat l’auge d’altres plataformes de vídeo, les ficcions seriades han aconseguit atraure l’atenció d’espectadors de totes les edats.

Una de les claus per a conquistar al públic més jove, que havia abandonat la televisió tradicional, ha sigut el canvi en els hàbits i mètodes de consum: veiem les sèries quan volem, com volem i on volem. I això afavoreix. A més, alguns títols, com ara ‘Juego de Tronos’ o ‘Black Mirror’, han adquirit molta rellevància. No eres ningú si no els has vist. I qualsevol pot córrer el risc de sentir-se discriminat per no saber qui són els Stark o on està San Junipero.

Els joves, a més, han guanyat presència en les històries, com observem en produccions de les quals són protagonistes, com ara ‘Por 13 razones’, ‘The end of the f***ing world’ o ‘Stranger things’, la repercussió de les quals les fan d’obligat visionat.

El LABdeseries sorgeix a València per a analitzar aquest fenomen a través de col·loquis i projeccions, que se celebraran de l’11 al 14 d’abril en el Palau de l’Exposició i la Filmoteca, seus del nou festival. L’IVAJ col·labora amb aquesta iniciativa organitzant dues trobades especialment dirigides als joves.

El divendres 12 d’abril se celebra una sessió en la Filmoteca (plaça de l’Ajuntament 17) en torn al fenomen de ‘Black Mirror’, la sèrie creada per Charlie Brooker. A les 11 hores es projecta el capítol ‘San Junipero’ i, a continuació, es realitzarà un col·loqui sobre el futur que dibuixa la sèrie en el qual participaran el divulgador científic Antonio Martínez Ron, la periodista Marta Peirano i l’escriptora Belén Gopegui.

black mirror.jpg

El dissabte 13 d’abril, en el Palau de l’Exposició (carrer Galícia 3), s’ha organitzat una xarrada amb els creadors de les sèries ‘Élite’, ‘Skam’ i ‘Compañeros’, que tractaran d’explicar com estan representats els joves en les sèries, si hi ha molt d’estereotip o si, per contra, són realistes. Un grup d’assistents podrà debatre directament amb els autors de les sèries, així com preguntar qualsevol curiositat.

joves representats.jpg

Totes les xarrades del LABdeseries són gratuïtes i estan obertes a tots els públics. El festival ha programat altres col·loquis sobre ‘Juego de Tronos’ i l’humor en les sèries i la projecció de títols com ‘Justo antes de Cristo’, ‘The thick of it’ o ‘Vota Juan’.

Los agentes del LABdeseries

@LABdeseries

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s