Novaterra Jove-IVAJ, així és el programa d’inserció sociolaboral en persones joves d’alta vulnerabilitat

Dirigit a persones joves entre 17 i 26 anys

l programa Novaterra Jove es dirigeix a persones joves entre 17 i 26 anys amb elevada vulnerabilitat a causa de les seues condicions personals i familiars i que, d’acord amb aquestes, presenten més dificultats per accedir a l’ocupació, en concret, a aquells que necessiten més empenta i una intervenció més exclusiva. La finalitat és dotar-los de les eines i els recursos necessaris per a preparar-se enfocant tot això cap a la recerca de l’ocupació, orientant-los professionalment, oferint-los competències personals, formació específica, preparació en com fer una bona entrevista de treball, superar-la i mantindre-se al lloc de treball i, en definitiva, com ser autònoms i autònomes en aquesta recerca de feina. 

Algunes dades rellevants que podem aportar és que en l’exercici 2022, més de 79 persones joves s’han beneficiat d’aquest programa. També s’ha aconseguit un 77% d’inserció laboral de les persones joves en les comarques on desenvolupeu la nostra tasca. 

QUÈ APORTA A LES PERSONES JOVES? 

Realitzem diverses accions de coaching per a descobrir talents i potencialitats. A més, d’accions formatives específiques com carnet de manipulador d’aliments, carnet de carretó, competències digitals, carnet de soldadura i moltes més. 

D’altra banda, oferim opcions prelaborals, com les pràctiques de voluntariat a Novaterra a través d’un projecte d’agroecologia. La nostra novetat aquest any és un prelaboral de monitoratge per educar xiquets, xiquetes i persones joves en hàbits saludables tant de menjar, com de convivència. En aquests prelaborals fomentem competències o qualitats de comunicació, iniciativa, responsabilitat i constància, traçant una experiència positiva de col·laboració i participació en l’ajuda als altres.

Deja un comentario