#SenseRostre: una aventura interactiva sobre el bullying en forma de misteri

L’IVAJ, a través d’Experiència Carnet Jove, et convida a participar en aquesta nova lectura oberta sobre bullying, abús i violència.

Descobreix #SenseRostre, una experiència interactiva de la mà d’un llibre atrevit i pioner: Invisible, de l’escriptor castellonenc Eloy Moreno. Emotiva, commovedora, diferent… Invisible narra, a través dels ulls d’un xiquet, una història que podria ser la nostra. Qui no ha desitjat alguna vegada ser invisible? Qui no ha volgut alguna vegada deixar de ser-ho? Abús, violència, bullying… i enfront d’ells solidaritat, amistat, compromís, cures… Són alguns dels temes de la novel·la i l’eix central de #SenseRostre, un joc transmèdia dissenyat perquè les persones joves es qüestionen la realitat, reconeguen la injustícia i vulguen defensar allò que ens fa millors.

Existeixen els herois i heroïnes? Sovint identifiquem els rols heroics o exemplars en figures dissenyades mitjançant l’exageració, amb cossos irreals i aventures que enalteixen valors com la competitivitat, la força, la violència, la duresa… Però no sempre ens preguntem què significa exactament comportar-se amb valor, o què és realment ser fort en la vida real. Què hi ha d’aquests altres atributs, a vegades silenciats, que ens defineixen com veritablement humans? L’empatia, l’assertivitat, la capacitat d’identificar-se amb la vulnerabilitat aliena reconeixent la pròpia, la cura, l’afecte, el coratge de denunciar injustícies i abusos. Aquest és el cor de #SenseRostre.
Lectura, joc i educació en valors tornen a donar-se la mà en #SenseRostre, aquesta nova aventura literària dirigida a persones joves des dels 12 als 16 anys, #SenseRostre proposa als seus participants un joc interactiu en forma de misteri, una oportunitat de protagonitzar una aventura en primera persona, on els “superpoders no són el que semblen”.

La gent Sense Rostre: Fer visible l’invisible
Janus, el líder de l’enigmàtic grup clandestí Sense Rostre, busca adeptes per a unir-se i lluitar contra els abusos, la violència i visibilitzar les amenaces. I va fundar el grup Sense Rostre, amb una missió clara: fer visible l’invisible. La Gent Sense Rostre no són superherois, són persones amb encerts i errors. L’important per a unir-se és no tindre por d’alçar la veu i no conformar-se.

Des de fa un temps, una ombra sobrevola la seu del grup, deixant rastres foscos i successos estranys. El manifest, l’expressió reivindicativa de la voluntat de La Gent Sense Rostre ha desaparegut. El llibre Invisible posseeix les claus per a recuperar-lo.

Aquesta experiència lectora comença amb un Escape Room presencial: El Cau del Drac. En aquesta aventura, les persones participants s’endinsaran en el Cau del Drac per a recopilar totes les fulles del Diari de Janus i aprendre de la seua saviesa. Per a fer-ho hauran de resoldre enigmes, trobar les claus de la seua transformació i superar l’alé del Drac: un oracle amb el qual podran continuar el seu camí a l’equilibri entre el visible i l’invisible.

Començant amb el Escape Room Literari, la lectura del llibre s’acompanya d’una experiència digital transmèdia on les i els qui participen hauran de descobrir què ocorreria si fem visible l’invisible. Que estranys i nous superpoders podríem desenvolupar? Com ajudar a millorar el nostre món, el nostre col·legi, el nostre institut, la vida de les nostres companyes i companys? Què significa realment ser valent? On està la nostra força realment? I l’heroisme?
Això és #SenseRostre. Atreveix-te a descobrir-ho descarregant-te un complet dossier informatiu!
Uneix-te a La Gent Sense Rostre!

Deja un comentario