Celebrem Sant Jordi – Dia del Llibre amb la Joventut

Com fer activitats i propostes per fomentar la lectura entre la nostra joventut

Des dels Centres Joves de Mislata realitzem una gran varietat d’activitats destinades a la promoció de la lectura i la part més creativa de la nostra joventut. Per tal de fomentar l’estima per la literatura tenim diverses propostes on la gent jove pot participar per donar-li significat propi a aquest món:

  1. Premis Juvenils de Literatura Breu: un certamen literari dirigit a la joventut, residents al territori valencià, amb edats compreses entre els 12 i els 20 anys. S’establixen quatre modalitats corresponents a dos gèneres amb les seues respectives variants lingüístiques: a) Narrativa en valencià
    b) Narrativa en castellà
    c) Poesia en valencià
    d) Poesia en castellà.
    S’establixen quatre premis, uns per modalitat, dotats de 500 € cadascun i, a més, un premi de 300 € per al millor autor/a local, un altre de 300 € per als participants més joves (de 12 a 15 anys) i un tercer, també de 300 € que està concedit per un jurat format per joves de Mislata aficionats a la lectura. A més, més enllà de la recompensa econòmica, es publica un llibre (amb la corresponent distribució comercial) amb les obres guanyadores dins de la col·lecció Lletra Nova de l’editorial Bromera.
    Per finalitzar aquests Premis es realitza un acte de cloenda amb les persones guanyadores com a protagonistes, on lligen fragments dels seus relats, acompanyats musicalment d’artistes del territori (en els últims anys han actuat Gem, Júlia, Tardor, Pau Alabajos, Mireia Vives amb Borja Penalba, Andreu Valor, Francesc Anyó, Gloria Aleza…).
    Aquesta iniciativa ja complix 31 edicions.
  2. Lletres Joves: el nostre Club de lectura jove destinada a promoure l’hàbit de la lectura entre els joves de la nostra població. Aquest projecte està organitzat amb la intervenció activa de les participants, qui decideixen la temàtica i data de la propera sessió.
    A més, des d’aquest grup fomentem visites com al Saló del Còmic o la Fira del Llibre, obertes a altres joves del municipi.
  3. Llibres lliures: la campanya d’intercanvi de llibres per al mes d’abril amb motiu del Dia del Llibre. Els IES del municipi s’unixen a aquesta proposta on ens apropem a l’hora del pati i muntem una taula per intercanviar llibres amb la resta d’alumnes.
  4. Animació lectora: des de fa anys, també als IES de Mislata, l’Ajuntament finança una campanya d’animació a la lectura que consistix en l’exhibició i participació en un xicotet espectacle en què, a través de diversos elements com la música, el joc, les històries, etc. S’anima l’alumnat a descobrir tot allò que els llibres els poden aportar.

Aquestes iniciatives naixen de la necessitat de la joventut de tindre al seu abast més alternatives d’oci i saludables relacionades amb el meravellós art de l’escriptura i la literatura, tant per a estimular la seua creativitat com per a promocionar el plaer de llegir.

I tu? Quina proposta realitzaries per fomentar la lectura amb la gent jove? T’unixes a alguna de les nostres? T’esperem!

❏ Xarxes socials: @mislatajove
http://www.mislatajove.org
❏ Centre Jove del Mercat. C/ Major, 36. Tel.: 963 990 340
❏ Centre Jove Túria. C/ Túria, 13. Tel.: 963 837 141
❏ info@mislatajove.org
❏ Whatsapp: 672 352 521

Deja un comentario