Nova llei de joventut

Participa. Decideix. Viu

Et contem de forma senzilla i resumida com et millorarà la vida esta Llei:

PARTICIPA

  • Podràs construir el teu propi projecte de vida.
  • Tindràs més ajuda del govern i la societat, perquè ara ens necessites.
  • Serà més fàcil donar la teua opinió i debatre allò que t’interessa.

DECIDEIX

  • Estaràs en els òrgans on es prenen les decisions.
  • Volem que participes en les consultes públiques.
  • Volem conéixer la realitat i definir una estratègia que ens guie a tots.

VIU

  • Al teu municipi.
  • Diverteix-te i aprén.
  • Ajuda als altres i t’acreditarem.
  • No volem canviar-te, t’acceptem i et volem com eres, si necessites ajuda ací estem per ajudar-te.

 

La llei de Polítiques Integrals de Joventut, de la Comunitat Valenciana està dirigida al col·lectiu en les edats compreses entre els 12 i els 30 anys, i inclou avanços en aquesta matèria que permetran una major coresponsabilitat de les administracions públiques i les persones joves en l’elaboració i execució de polítiques ciutadanes.

El text íntegre apareix publicat hui en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i culmina un ampli procés de consulta i participació.

A més del tram d’edat, una de les novetats significatives consisteix a garantir que els majors de 16 anys podran participar en les consultes públiques que es convoquen segons el previst en la llei de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana.

L’objectiu es que els i les joves puguen definir i construir el seu projecte vital, individual i col·lectiu en igualtat de condicions així com assegurar l’apoderament, la participació i coresponsabilitat de les persones joves en la presa de decisions a la Comunitat Valenciana i fomentar al màxim els espais de trobada i debat.

Així, el text també contempla ampliar la presència de les associacions juvenils en el Consell Rector de l’Institut Valencià de la Joventut, que una vegada que entre en vigor la llei estarà compost al 50 per cent per responsables de les administracions valencianes i per representants del món associatiu, que tindran una presència equilibrada dels diferents trams d’edat, des dels 12 als 30 anys i una constitució paritària.

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) recupera la seua denominació original i es configura com un organisme autònom de la Generalitat. La llei de Polítiques Integrals de Joventut reconeix que la universalitat de les mateixes, des d’una perspectiva d’equitat per a garantir la igualtat d’oportunitats i combatre les desigualtats socials, estructurals i conjunturals, mitjançant la promoció de les habilitats per a la vida, l’aposta per l’oci educatiu i l’educació no formal, com a instrument fonamental per a la inclusió social.

També posa de relleu la intervenció dels ajuntaments en l’Estratègia Valenciana de Joventut i per a complir les seues finalitats en matèria de joventut, les entitats locals rebran el suport tècnic i econòmic, mitjançant un pla de finançament que atenga les polítiques locals de Joventut.

L’equip de xarxes de l’IVAJ
@GVAivaj

1 Comment

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s