Somiadors

El Festival 10 Sentits, la trobada anual amb les arts vives de la ciutat de València, enguany, i per motius evidents, va haver de fallar a la seua cita del mes de maig, almenys de manera presencial. En una circumstància excepcional, no obstant això, la nova normalitat ens ha preparat per a re-organitzar una edició de manera estesa en tres mesos, de setembre a desembre, i el que normalment ocorre en un ritme frenètic de tres setmanes de duració es prolonga en el temps.

Esta novena edició, que sota el lema Somiadors pretén donar veu i escoltar els desitjos i inquietuds dels més joves, cobra en la nostra realitat més immediata una dimensió diferent a la que oferia al punt de partida quan plantegem dedicar la programació a este objecte de debat i discussió. Què pensen? Com conceben els anys esdevenidors? Per què lluiten? L’eix fonamental de la novena edició està dedicat a les generacions més joves, que es trobaran amb un model de vida diferent, amb unes circumstàncies inèdites i amb milers de somnis truncats.

L’edició Somiadors ha aconseguit adaptar-se a les condicions actuals, plantejant un model completament diferent, i trobant en els seus aliats (institucions, patrocinadors i col·laboradors) maneres de desenvolupar els seus propòsits i aconseguir audiències més àmplies. La novena edició del festival reivindica el seu valor enmig d’una crisi sense precedents, generada per esta pandèmia global que ens deixa davant una situació de completa incertesa. Somiadors continua en marxa i fins a desembre portarà, si la situació ens ho permet i de manera segura, a tots els racons de València propostes artístiques entorn de la dansa, el teatre, el cinema i les arts plàstiques, així com xarrades, tallers i iniciatives d’innovació urbana.

Enguany en el Festival comptem, a més, amb la companyia d’una audiència jove desitjosa d’aprendre, de gaudir, de consumir cultura. Elles i ells formen part del Club d’Espectadors Joves 10 Sentits – IVAJ, una iniciativa impulsada gràcies al suport de l’Institut Valencià de la Joventut, amb la qual els guiem per totes les activitats que es donen cita durant estos mesos de celebració del Festival, per a oferir-los una visió 360 del que significa un projecte cultural de l’envergadura de 10 Sentits. Assisteixen a espectacles, assajos, workshops, muntatges escènics, col·loquis amb artistes, xarrades amb professionals del sector… I la seua resposta al capdavant de totes estes activitats, receptiva i amb il·lusió, ens confirma que la joventut continua sent somiadora, i que no està disposada a renunciar al seu futur.

Amb un mes de Festival ja a la nostra esquena, ens sentim satisfetes d’anar sumant accions a esta novena edició i confiem que el present més immediat ens done permís per a continuar fent-lo.
Ara més que mai, el Festival 10 Sentits continua apostant per investigar amb nous llenguatges de comunicació des de l’art, generar coneixement i consolidar un espai obert a les relacions entre artistes, societat i individus. La creació contemporània, la investigació, l’interdisciplinària, el transversal, continuen protagonitzant el Festival, una cita totalment oberta a la cerca de nous codis, a la creació emergent i al treball d’artistes ja consagrats, a la internacionalització de propostes en convivència tant amb les locals com amb les de nivell estatal. Per a crear tot un diàleg entre artistes, públic, joves espectadors, associacions, societat, comunitats, centres d’innovació i educació, com a aparador de les arts vives a València.

Inma García, codirectora del Festival 10 Sentits

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s