Xarxa Jove, un espai per acompanyar a la joventut en el seu procés vital

Des de l’IVAJ volem que les persones joves siguen protagonistes dels processos de canvi i per això estem generant un espai en el que puguen sentir-se acompanyats davant els desafiaments i el problemes que els preocupen. Este espai es la Xarxa Jove, que enguany continua creixent amb un pressupost amb 9,8 milions d’euros, per a consolidar l’aposta per un desplegament local de les polítiques de joventut que garantisquen l’existència de recursos i entorn adequats perquè la condició juvenil es puga transitar amb plenitud d’opcions i capacitats.

D’aquesta manera, els nous pressupostos s’alineen amb l’Estratègia Valenciana de Joventut que advoca per desplegar en tot el territori un sistema d’equipaments i serveis juvenils especialitzats, ja que els efectes reals i constatables sobre les condicions de vida de les persones joves s’aconsegueixen només des del treball de proximitat. “2021 és l’any de la consolidació en la Xarxa Jove en un total de 172 municipis de la Comunitat Valenciana i 34 mancomunitats, a través del pla concertat amb municipis i de suport a la Xarxa Jove”, explica Jesús Martí, director general de l’IVAJ.

En el centre d’aquests pressupostos: l’equip humà, és a dir, la xarxa de professionals que, en definitiva, es relacionen i treballen amb la població jove sempre des de la confiança i el respecte. Conéixer la realitat social, recollir les inquietuds de la joventut, buscar les similituds i les diferències i analitzar les seues característiques, són accions que durà a terme el personal tècnic.

La Xarxa permet vincular les polítiques de joventut al territori i actua com a instrument perquè les persones joves formen part del dia a dia de la seua realitat més pròxima. En aquest sentit, l’IVAJ dotarà a les mancomunitats i els ajuntaments de 303 professionals de joventut que enfortiran la xarxa d’experts encarregats de dissenyar, implementar i avaluar plans de joventut, així com de difondre campanyes informatives i educatives i programar activitats d’oci educatiu que brinden a joves i adolescents un punt de socialització i participació ciutadana.

Professionals de joventut que hauran d’escoltar i acompanyar a les persones joves perquè siguen i es senten protagonistes de les polítiques de joventut. La prioritat de la Xarxa serà generar el marc idoni perquè les persones joves dissenyen activitats i projectes per a elles mateixes.

Una de les novetats d’aquests pressupostos és la incorporació de deu professionals de la psicologia per a treballar amb tot el que es relaciona amb la salut emocional de les persones joves. L’actual crisi sanitària ha derivat en una situació d’estrés per a la joventut que necessita que se li proporcionen eines d’agilitat emocional, empatia i resiliència per a abordar-la. Voluntariat, oci educatiu i, en definitiva, accions destinades a adolescents i joves continuen sent fonamentals per a l’IVAJ; perquè les entitats locals puguen continuar desenvolupant aquestes activitats, el IVAJ destina un pressupost de 1.100.000.

L’objectiu és, sens dubte, que tota persona jove tinga a prop un referent professional, un espai de suport i trobada, diversitat de serveis i, sobretot, oportunitats per a desenvolupar les seues inquietuds i el seu projecte de vida.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s