Voluntariat amb el Cos Europeu de Solidaritat

Som María i Noemi i estem fent el voluntariat CES (Cos Europeu de Solidaritat) en la Fundació Altius, volíem explicar-vos la nostra experiència perquè per a les dues està sent bonica i molt gratificant.

El voluntariat ens permet conéixer situacions i aprendre coses que cap curs o experiència ens ensenyaria. Des de la Fundació podem veure el dia a dia de la gent del barri d’Orriols i conéixer realment les seues dificultats, les seues manques i les seues necessitats. Poder entrar en contacte amb les famílies que s’acosten a la fundació, ens permet poder traure el millor de nosaltres mateixes i atendre-les amb amor i amb servei, això ens permet avaluar la nostra realitat i agrair la forma en la qual vivim i les coses que tenim.

Totes les vesprades fem repàs al costat de xiquets i xiquetes de primària i de l’ESO que tenen dificultats per a estudiar i que tenen famílies amb situacions difícils. Els educadors ens acompanyen en cadascun dels passos que donem i això ens permet aprendre moltíssimes coses. Cada xiquet i cada xiqueta és únic i tots tenen alguna cosa que ensenyar-nos i a més d’ajudar-los amb les seues tasques, tenim temps d’oci per a jugar i conéixer-los més.

Dos dies al matí, repartim els aliments a famílies que de veritat ho necessiten. Fem la compra i la portem a la Fundació, allí ho organitzem en packs per famílies i els cridem perquè vingen a recollir-la. Aquest moment és increïble, ací veus com d’agraïdes que arriben a ser les persones i les dificultats que tenen moltes famílies per a poder alimentar als seus fills.

Estem molt agraïdes al Cos Europeu de Solidaritat per l’oportunitat de veure la vida d’una manera diferent, de conéixer gent nova, nacionalitats i cultures diverses i formar-nos. Gràcies a aquesta experiència hem pogut trobar el que realment ens agrada fer i al que volguérem dedicar-nos en un futur pròxim: Dedicar-nos a l’ajuda, educació i integració social.

Si t’interessa aquesta experiencia, informa’t i registra’t per participar en el Portal de CES. Després d’un senzill procés d’inscripció, podràs resultar seleccionat per a incorporar-te a tota una sèrie de projectes amb forma d’activitats de voluntariat o participar en projectes de solidaritat.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s