Novetats dels programes europeus de joventut (II)

Continuem parlant d’ERASMUS+ i Cos Europeu de Solidaritat (CES) 2021-2027, els programes europeus de joventut que aposten per un futur +Inclusiu, +Verd + Digital i amb + Participació Juvenil.

Cos Europeu de Solidaritat 2021-2027

El Cos Europeu de Solidaritat ajuda a les persones joves a participar en activitats de voluntariat i a posar en marxa projectes solidaris.

Amb la teua participació aconseguiràs una experiència estimulant i molt enriquidora, que a més, et donarà la possibilitat d’aportar canvis a la societat i que desenvolupes les teues pròpies capacitats i competències.

Per al 2021, a més de les prioritats indicades, el CES busca implicar a la joventut en la recuperació del COVID19, en temes de prevenció, promoció i suport en el camp de la salut.

I tu, que pots fer … ?  Uneix-te al Voluntariat Europeu del CES

Participar en una activitat de voluntariat implica donar suport a un projecte o a una associació, en temes relacionats amb la inclusió social, el medi ambient, la cultura o altres. Les activitats poden tindre lloc al teu país o a un altre diferent i poden durar fins a 12 mesos.

El programa europeu CES cobreix el teu viatge, l’allotjament i la manutenció. Rebràs diners de butxaca per a les teues despeses personals i també, un suport abans, durant i després de l’activitat. Estaràs sempre acompanyat i al finalitzar, rebràs un certificat amb les competències i habilitats adquirides en l’àmbit de l’educació no formal o “soft skills” que de segur faran el CV més atractiu.

Al tornar d’aquesta experiència moltes persones ens diuen que “obri la ment”, “suposa un repte eixir de la zona de confort” i “canvia la visió del món”.  

¿Tens una idea per millorar la teua comunitat?

Pots dur a terme el teu propi projecte solidari, una acció iniciada i duta a terme per les mateixes persones joves durant un període de 2 a 12 mesos.

Amb el CES podràs posar en marxa, la teua idea, assumint la responsabilitat i el compromís d’aportar un canvi positiu al teu entorn i directament vinculat a la comunitat local.

La participació en un projecte solidari aporta una experiència enriquidora en el camp de l’educació no formal. Els projectes, també han de presentar un valor afegit en abordar les prioritats identificades en l’àmbit europeu.

¿Vols un exemple? La lluita contra el canvi climàtic i la resta de prioritats abans esmentades.

Sols necessites un grup de 5 persones joves amb les mateixes inquietuds per posar-te en marxa.

I si t’interessa, l’ajuda humanitària,  estigues atenta i atent… !

Per a finals de 2021, s’incorporarà una nova rama de voluntariat humanitari amb l’objectiu de proporcionar ajuda humanitària d’emergència en tercers països i oberta a joves fins a 35 anys.

Com participar al CES?

És tan fàcil com registrar-se al seu portal

Les persones joves que vulguen participar al CES han d’inscriure’s en el seu portal. Es poden registrar a partir de 17 anys i poden participar en activitats a partir dels 18 anys.

Aquest lloc proporciona una finestreta única, tant per a les persones joves interessades, com per a les organitzacions que desitgen unir-se i realitzar activitats solidàries. Les entitats hauran d’acreditar-se en un Segell de Qualitat i posteriorment, seleccionaran als participants de la base de dades del CES.

Construint comunitat i proporcionant serveis

El portal CES també permet a les persones joves registrades seguir formació en línia, obtindre informació actualitzada a través de butlletins, fer ús de l’aplicació mòbil i, a més, construir una comunitat de joves amb idees afins. Fes-li una ullada al Programa CES (de moment en anglés).

Ja coneixes el Portal Europeu de la Joventut?

Us convidem a entrar a aquest renovat lloc on trobaràs informació sobre les últimes novetats i oportunitats a escala europea per aprendre, treballar, viatjar i fer voluntariat.

S’inclouen notícies, concursos, iniciatives i moltes històries personals per inspirar-te.

El lloc està organitzat en diferents seccions:

Participar amb articles sobre la Participació democràtica, Els teus drets i la inclusió, Compromís cívic, Desenvolupament sostenible, entre altres.

Anar a l’estranger on pots donar una ullada a diferents opcions, com estudiar, fer voluntariat, programes de pràctiques, treballar, intercanvis escolars i juvenils o viatjar.

Iniciatives de la UE disposa d’informació sobre les diferents iniciatives i programes finançats per la Unió Europea, com Erasmus+, el Cos Europeu de Solidaritat, DiscoverEU, Erasmus+ Intercanvis Virtuals Erasmus + i molts més.

Estratègia de la UE per a la Joventut amb la informació relacionada amb l’Estratègia de la UE per a la Joventut, que és el marc europeu de cooperació en aquest camp durant el període 2019-2027.

Ací pots veure el vídeo de presentació del Portal el passat mes de novembre.

Equip Programes Europeus de l’IVAJ

Facebook i Twitter

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s