Arranca Albergs+, el projecte de la xarxa d’albergs juvenils, sostenibles i inclusius de l’IVAJ

Hui ha tingut lloc la reunió informativa sobre Albergs+, el projecte d’albergs juvenils que posarà en marxa l’IVAJ baix els valors de la sostenibilitat i la inclusió. Durant esta jornada, Jesús Martí, director general de l’IVAJ, s’ha reunit amb l’equip directiu i personal dels albergs i residències, així com de diferents serveis de l’IVAJ.

Aquests albergs tenen l’objectiu de complir la seua tasca com a facilitadors de la mobilitat de la joventut pel territori valencià de forma segura, inclusiva i accessible. A més a més, també serviran com a llocs de dinamització juvenil de la zona on s’ubiquen, creant així espais de treball i centres de recursos per a la comunitat.

La sostenibilitat, en totes les seues vessants, és altre dels valors que representarà a xarxa d’albergs juvenils de l’IVAJ. Partint de la sostenibilitat ambiental, els albergs són espais on la gent jove entra en contacte amb la natura i es promouran actuacions sostenibles com el reciclatge, la reducció de l’ús de plàstics, l’aigua i l’energia.

D’altra banda, en aquestes instal·lacions també es treballarà per la sostenibilitat econòmica aportant els màxims beneficis a les comunitats on s’ubiquen. Per exemple, es promourà la compra d’aliments als establiments locals i s’oferiran fullets informatius sobre temes d’interés com el transport públic a la zona o els descomptes que ofereix el Carnet Jove i el Carnet d’Alberguista.

En l’àmbit de la sostenibilitat social, és interessant saber que les instal·lacions comptaran amb accés wifi i panells d’inclusió lingüística amb almenys 4 idiomes, entre ells el braille. Per suposat la inclusió serà altre dels valors dels albergs de l’IVAJ, seran espais lliures de violència masclista o de LGTBI-fòbia, entre altres.

Deja un comentario