El Màster Interuniversitari en Joventut i Societat visita València

Una delegació d’alumnes i professorat del MIJS visita el País Valencià per endinsar-se i conéixer les polítiques públiques de joventut impulsades des de 2015 per l’IVAJ.

El divendres 1 d’abril, les estudiants i el professorat del Màster Interuniversitari en Joventut i Societat (MIJS) visitaven el País Valencià per conéixer de primera mà el funcionament de les polítiques públiques de joventut. L’únic màster oficial en tot l’Estat Espanyol que permet formar-se i especialitzar-se en polítiques de joventut està organitzat conjuntament per les sis universitats públiques de Catalunya (URV, UdL, UdG, UAB, UB i UPF) i sota la coordinació de la Universitat de Girona.

Així doncs, l’objectiu d’aquesta sortida d’estudis era conéixer tant els organismes i institucions governamentals, com aquelles entitats i associacions civils de base que desenvolupen projectes i activitats al costat de les joventuts de la ciutat de València i de la resta de territori Valencià. El programa de l’eixida s’ha confeccionat conjuntament entre el professorat coordinador de l’assignatura d’eines i recursos per a l’acció amb joves (assignatura en què es duu a terme aquesta eixida d’estudis) i ex alumnes valencians del MIJS de la promoció 2021/2022.

Les participants van poder visitar les instal·lacions de l’IVAJ, així com descobrir els principals canvis, en relació amb les polítiques de joventut, impulsats per aquest organisme des de l’arribada de Jesús Martí, l’actual director general. A continuació van poder conéixer les impressions professionals al voltant d’aquest viratge en les polítiques públiques de joventut al País Valencià de mà de l’APJCV i el Consell Valencià de la Joventut. El matí es tancava amb una taula rodona sobre participació, associacionisme i empoderament juvenil, moderada pel també ex alumne Ignacio Mora i amb la presència de grans professionals com Noelia Valero, Papi Robles i Miquel Ruiz. 

En la segona part d’aquesta visita, l’alumnat i el professorat van traslladar-se fins a Quart de Poblet per descobrir el funcionament de Quart Jove i aprofitar per a visitar alguna de les cases de joventut del municipi. La jornada finalitzava amb la tornada a València per conéixer el treball amb joves que realitza Motion Academy, així com iniciar-se en la pràctica del parkour.

Ivan del Castillo Àvila, tècnic de joventut de l’Ajuntament de Vinaròs
@iveecdca

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s