El dia a dia a l’Assemblea d’ERYICA

11 de maig de 2022
La 33a assemblea general de l’Agència Europa d’Informació i Assessorament Juvenil (ERYICA #ERYICA33GA), va començar l’11 de maig a Barcelona. En la presentación es va destacar que vivim en una societat que, malgrat estar hiperconnectada, pateix un greu problema de desinformació i que els serveis d’informació juvenil i la seva tasca són la base per a permetre a les persones joves exercitar els seus drets, actuant de manera lliure i informada”.

Participen en l’assemblea unes 90 persones de 19 països, entre les quals hi ha responsables de les organitzacions membres d’ERYICA als respectius territoris, representants de la xarxa europea de mobilitat juvenil Eurodesk i de l’agrupació europea de carnets joves EYCA.

A més, per primera vegada, participen joves, concretamente quatre joves que formen part del projecte Youth Ambassadors, ja que un dels principals objectius de l’assemblea és debatre com aconseguir promoure una major participació entre les persones joves a Europa a partir dels serveis públics d’informació juvenil.

Després de la inauguració oficial per part de Jaana Fedotoff, presidenta d’ERYICA, i Alexis Serra, secretari d’infància, adolescència i Joventut de la Generalitat de Catalunya, i de les presentacions de les delegacions participants, durant la vesprada d’ahir van intervindre representants de la Comissió Europea DG EAC, de la Union for the Mediterranean, Youth Cooperation i de l’European Institute of the Mediterranean exposaren les línies de treball que estan desenvolupant actualment.

També feren un balanç de les seues activitats els representants de la xarxa europea de mobilitat juvenil Eurodesk i de l’agrupació europea de carnets joves EYCA

A continuació, es va presentar l’informe d’activitats de 2021, els projectes desenvolupats i, finalment, les primeres experiències de l’Etiqueta Europea de Qualitat d’informació juvenil.

12 de maig de 2022
El segon dia de la 33 assemblea d’ERYICA, va tindre dues parts ben diferenciades. La primera va estar centrada en la participació i va començar amb una conferència de Pol Guardia Calsina, jove activista, sobre com aconseguir una participació juvenil efectiva. Va destacar que, en contra del que generalment es pensa, les persones joves són participatives, però les administracions han de trobar les formes i els mitjans adequats per a facilitar eixa participació i buscar vies alternatives que les permeten manifestar la seua opinió i prendre decisions des de les seues pròpies experiències, més que sobre temes abstractes o que pensen que no les afecten. És important tindre en compte que la informació ha de ser sempre fluïda i bidireccional.

Les següents intervencions també estigueren centrades el la. Participació. En primer lloc, Marco Gil Cervantes, de Promo-Cymru Wales, va presentar el disseny de serveis com a eina de participació de joves i la seua aplicació a la informació juvenil, exposant el projecte DESYIGN, en el qual va participar l’IVAJ. A continuació, quatre joves membres de la Youth Ambassadors Commission explicaren les activitats les activitats que realitzen i participaren, junt a professionals de joventut, en la taula redona titulada “Participació en els serveis d’informació juvenil”, moderada per Dan Moxon, director de People Dialogue and Change.

Després de la presentació de bones pràctiques, entre les quals figurava la Guia per a corresponsals juvenils, en la qual col·labora l’IVAJ, junt amb altres comunitats autònomes, va començar la part de treball intern de l’organització, amb l’aprovació de l’agenda, que incloïa punts següents:

  • Presentació de candidats per a la Junta Directiva
  • Aprovació de l’acta de la 32 assemblea general
  • Aprovació de l’Informe d’activitats de 2021
  • Aprovació de l’Informe financer i comptes de 2021
  • Informes de l’auditoria interna i externa.

13 de maig de 2022
I l’últim dia de l’assemblea va començar amb una conferència de Carles Agustí Hernández (@ForumRrhh), consultor de governança internacional, tecnologia i objectius de desenvolupament sostenible “Fora de la caixa: noves tendències de lideratge” sobre com implementar el govern obert en les organitzacions, no únicament en les publiques sino també en el sector associatiu e inclús en grups de persones no organitzades. Les paraules clau són: transversalitat, coneixement de les persones i de l’organització, sostenibilitat, tecnología i canvi cultural.

L’aplicació dels objectius de desenvolupament sostenible en l’àmbit de qualsevol organització són un instrument molt potent per al canvi. Per a fer-ho cal identificar els objectius aplicables a cada organització o àmbit d’intervenció.

A continuació, s’han presentat els projectes en què está desenvolupant ERYICA en 2022: MedYIa, sobre alfabetització mediática, i YInfoPEERS, sobre informació entre iguals, en el qual participa el Consell Valencià de la Joventut.

A més, Angelina Pereira ha donat les pautes per a l’organització, per part de les organitzacions members, dels cursos integrats en el sistema de formació d’ERYICA.

Després, s’ha presentat i aprovat el pressupost per la 2023, s’han nomenant auditors per a 2022, s’ha fet l’avaluació d l’assemblea i s’han conegut els resultats de les eleccions a la Junta Directiva. Patrick Burcke, d’Irlanda serà el president d’ERYICA durant els pròxims 3 anys. L’assemblea ha finalitzat  amb unes paraules de Nuria Ramón, directora de l’Agència Catalana de Juventut.

Informa; Àngels Cuenca, cap de servei d’Informació Juvenil i de la Xarxa Jove de l’IVAJ
@angcuen

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s