Així són les Trobades d’Escoles en Valencià

Un any més, s’han posat en funcionament les Trobades d’Escoles en Valencià baix el lema “L’escola que ens farà lliures”, i de nou, l’IVAJ ha participat en aquestes.

Durant els caps de setmana del mes d’abril i maig han tingut lloc les Trobades d’Escoles en Valencià, uns esdeveniments comarcals, una festa reivindicativa i lúdica amb l’objectiu de construir un model educatiu públic i de qualitat. La celebració d’unes 20 trobades comarcals per tot el territori valencià, reuneixen fins a 200.000 persones, amb una organització que depén exclusivament d’entitats socials molt diverses, i compleixen un objectiu de vertebració territorial i de treball en xarxa encomiable.

El suport de l’IVAJ en aquestes festes per la llengua suposa, no sols col·laborar, sinó també consolidar un camí de participació i implicació en aquells esdeveniments on l’oci educatiu aporta eines per a la construcció d’un model educatiu que done resposta als reptes socials del segle XXI. Per al model de treball de l’oci educatiu en concret i de les polítiques de joventut en general, és fonamental connectar tots els aprenentatges que es donen en els diferents temps i espais lectius i no lectius, i entre els diversos agents educatius que treballen al territori. En tant que es puga visibilitzar a les Trobades aquesta aposta, és important que l’IVAJ estiga present.

A més, tot i ser uns esdeveniments majoritàriament de caràcter familiar, són moltes les persones joves que participen en les trobades en tant que algunes van adreçades específicament a alumnat de secundària i batxillerat, i d’altres són joves activistes que voluntàriament col·laboren amb alguna entitat i que volen estar presents en elles. Així l’espai físic de l’IVAJ ha suposat un dels pocs espais on s’atenia a exclusivament a persones joves, fonamentalment adolescents, i que han gaudit amb les activitats proposades que consistien en: d’una banda, un espai d’informació i assessorament sobre el Carnet Jove oferint els recursos per poder obtindre-lo i d’on emprar-lo, i d’altra banda, proposant un espai lúdic amb jocs de taula i jocs populars que simbolitzen eines de treball habituals de les activitats d’oci educatiu.

Amb una estimació de vora un miler de joves atesos, en algun cas s’hi ha sobrepassat fins i tot 200 joves assistents a l’espai de l’IVAJ en una sola trobada. La valoració no pot ser més positiva.

Felip Kervarec, coordinador de la participació de l’IVAJ a les Trobades.

Deja un comentario