Cúal es el Mood? Tallers de creació per a persones joves en el CCCC.

Et sona allò de procés creatiu? Aquest espai tracta d’això: d’expressar les nostres inquietuds i idees a través de diferents tècniques artístiques.
El projecte Cúal es el Mood? és un dels projectes seleccionats per la convocatòria Cercles 2021 del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i l’IVAJ. La convocatòria naix amb la intenció d’apropar el sector cultural i l’art a la gent jove, des d’una mirada crítica i des de les seues inquietuds, i, per altra banda, la de donar suport al paper de l’educador/a artístic/a i l’educació artística com a metodologia per a aconseguir tots els objectius.
Qui som?
Som un grup de 15 persones joves, d’entre 14 i 18 anys. Fa uns mesos que reflexionem al Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), que considerem que és un espai obert on podem crear els nostres propis projectes amb l’acompanyament de Yolanda, de Fractals Educació Artística, l’entitat encarregada de gestionar aquest espai. Els objectius de Fractals són generar projectes que treballen des de la mirada crítica i travessen temàtiques com la interculturalitat, el feminisme, les desigualtats, la connexió en l’entorn i totes aquelles coses que, com a persones joves, ens preocupen.
El considerem com un espai canviant que s’adapta a les nostres necessitats com a grup. Els primers tallers estaven dirigits a conéixer-nos, tant a nosaltres mateixos com a la resta de persones: hem treballat el tema de l’autoestima, la identitat, l’autoconcepte a partir del collage i hem compartit els resultats.
Després, per a conéixer el nostre entorn, hem tractat la memòria històrica amb les històries de les nostres iaies i iaios. Hem creat escultures i instal·lacions al voltant de les seues històries. Vam anar a l’ETNO per a inspirar-nos, també ens va visitar Núria Riaza, artista multidisciplinària que utilitza la memòria històrica en els seus projectes.
Actualment estem treballant les lluites socials que ens travessen. Ens acompanya Ana Asunción, dissenyadora especialista en tipografia, que ens ajudarà a plasmar les nostres inquietuds a través de paraules i frases. Que les plasmàrem en un suport físic i vam veure que, segons el públic, el lloc, el tipus de suport, haurem de pensar fer-les de una forma o un altra. Després d’estiu, ens tornarem a ajuntar i prepararem la nostra exposició amb tots els resultats, a la qual vos convidem. Pròximament vos donarem més informació. Estigueu atents a l’Instagram de Fractals.

Deja un comentario