Motivar a les persones joves desde JOOP

Per María Bernabé, Coordinació Alicante Jove Oportunitat

Com intenteu motivar a les persones joves des de JOOP?

Utilitzant una metodologia diferent de la que estan acostumats en l’IES, ho anomenem aula sense papers. Les eixides, les xarrades i activitats són molt dinàmiques. A part d’això, és molt important que sàpiguen la situació per la qual estan passant, siga la que siga, totes les persones ens hem sentit perdudes i desmotivades alguna vegada en la vida, a vegades només necessitem que algú confie en nosaltres i a partir d’ací fem que ells i elles siguen els que confien en si mateixos/es.

A través de quines vies contacteu amb ells?

La captació sol ser un procés complex, els IES i les persones que orienten són una de les principals fonts d’informació, joventut i serveis socials també són imprescindibles. Fins i tot el boca a boca amb persones conegudes o captació de carrer, qualsevol via és bona per a arribar a les persones joves i poder donar-les suport i eines per al seu futur.

Què destacaries del programa JOOP?

El vincle coach/jove és molt important. Quasi no tinc paraules per a descriure-ho, com una unió de suport i confiança total. També ho és veure els èxits que aconsegueixen, començar a estudiar, trobar un treball o veure els avanços personals que experimenten. Tant joopers com coach recorden l’experiència la resta de les seues vides.

Deja un comentario